USA - nové zážitky v novém roce

18:48



Ten čas tak letí. Další dva měsíce  - tentokrát v novém roce - za námi a já vůbec nestíhám psát, přitom toho mám na srdci tolik.   
Větší události jako byl např. Superbowl,  koupě nového auta + zkoušky našich řidičských schopností jste určitě na blogu zaregistrovali. :)
A protože další články budou zase plné cestování, tak ten dnešní pojmu trochu oddychověji a seznámím Vás s našimi víkendovými aktivitami a výlety, které jsme za ty dva měsíce uskutečnili.

Zase další cestování?
Ano, cestování není nikdy dost! :)

Navíc, na celý březen přijela na návštěvu má sestra, takže ji logicky nenecháme 30 dní tvrdnout na naší apartmánové terase. Zaslouží si také něco vidět.
Vymysleli jsme pro ni tedy několik ,,výletů,, a vy se tak můžete těšit na články plné fotek a to například z New Orleans, Floridy a nebo New Yorku. :)

A teď už zpět na začátek ledna.... 

Po návratu z ČR jsme se trochu aklimatizovali, vnitřně se srovnali s tím, že rodinu a přátele téměř rok neuvidíme, zase jsme si pomalu zvykli na jiné ovzduší, jídlo, lidi a ceny a protože to všechno nebyla žádná sranda, přehodit se po těch nádherných českých Vánocích do úplně odlišného módu, tak jsme hned v polovině ledna vyrazili do Severní Caroliny do městečka Raleigh, trochu se odreagovat. Tom tam měl sice dvoudenní jednání, ale to nám nebránilo vyjet o jednu překrásnou slunečnou neděli dříve a cestou si udělali několik hezkých zastávek. :)
Počasí nám vzhledem k předešlým mrazivým dnům opravdu extrémně přálo. :)

Nejprve jsme se zastavili u krásného jezera. 






Později pak v malém městečku Anderson v Jižní Carolině








A na závěr konečně Raleigh. Centrum města není nijak velké, zajímavostí k vidění tam také moc není, ale to nám nevadilo. Tom byl stejnak celé dny na jednání, já si město prohlédla a zbytek dní jsem prostě jen prolenošila. :) 





 ......................................................

Během ledna a února jsme také vyráželi na spoustu výletů v okolí Atlanty.
S počasím je to tady jako na houpačce, někdy to za okny vypadá na 20 stupňů a přitom je pouze slunečno, jinak pěkná zima. :) Občas je zase zataženo, že se vám ven ani nechce a pak když vylezete, zjistíte, že je to na tričko.:)

Tohle je jedno z jezer v okolí Atlanty, zataženo a příjemných 20 stupňů. :) 



Do městečka Athens jsme si zajeli hlavně na vyhlášené burgery. 








Do hor v Apalačském pohoří jsme vyrazili na celodenní trail.











Do parků v okolí našeho bydliště (tzn. do cca 60km) :D vyrážíme nejen za sportem, 



ale i na dlouhé procházky, 



za přírodními krásami





výhledy,




nebo třeba jen na kávu :)

............................................................................


Mc Daniel Farm Park je park, o kterém jsem se zmiňovala v jednom z prvních článků z USA v souvislosti s hledáním našeho apartmánu. 
Vzpomínáte, jak jsme si házeli korunou?
Jak u jednoho apartmánu byl v bezprostřední blízkosti park, ale bohužel tam nebyl žádný hezký volný byt? 
U druhého hlavní silnice, ale zase ten úžasný byt s velkou terasou?
Vyhrál ten druhý! 
Avšak po mé první návštěvě tohoto parku (asi před dvěma týdny) mě opravdu mrzí, že tenkrát nebyl k mání žádný hezký apartmán. Park mě totiž naprosto okouzlil a mít park v docházkové vzdálenosti od bydliště, to je tady velká vzácnost. 
Ale jak se říká, není všem dnům konec. Smlouvu máme do poloviny listopadu, takže stěhování v budoucnu není vyloučeno. :)



Poslední týden v únoru už jsme mohli zvesela vysedávat, obědvat i večeřet na naší terásce. Počasí bylo perfektní. :)




Pro dvě holčičky z našeho komplexu až tak perfektní, že v pouhých 22 stupních uskutečnily svou první koupačku. 


..........................................................................

A protože mě (hlavně z profesního hlediska) zajímalo, jak to vypadá v budově americké školy a jak probíhá výuka malých Čechoameričánků v české škole, vyrazila jsem se tam jednou v sobotu podívat. Česká škola si na sobotní dopoledně pronajímá několik učeben v americké ZŠ. 
Základní a střední školy jsou v USA často moderní nízké budovy s minimem oken, velkými parkovišti a několika hřišti. 
Co se týče školy, kterou jsem měla možnost navštívit - 
chodby byly bílé nebo šedé s šedými nástěnkami, třídy byly docela ponuré, pouze s jedním malým oknem, zataženými žaluziemi, s několika učitelskými stoly, ,,lavice,, byly zvláštně uspořádané a tak nějak celkově mě to moc nenadchlo, třídy které máme v ČR jsou určitě vzdušnější, prosvětlenější a hlavně o dost barevnější a veselejší.
Výuka se mi ale líbila. Děti se zrovna učili o Janu Werichovi. 
Jedna z žaček měla připravený projekt, seznámila s ním ostatní, přečetla úryvek z Werichovy knížky, pustila ukázku z filmu, kde Werich hrál. 
Ve zbytku výuky se děti učily o dnech v týdnu, dělaly pokusy s mícháním barev, zpívaly české písničky a tak podobně. :)  




Škola sice moc veselá a barevná nebyla, zato v supermarketech o barvy nouze není! 
Podívejte se třeba, jak to vypadá při vstupu do supermarketu v době od Vánoc do 14. února. 



Od Valentýna do 17. března. 


A tak podobně.. 
Halloween střídají Vánoce, Vánoce - Valentýn, Valentýn - St. Patrick Day a ten pak dál Velikonoce. Jsem opravdu zvědavá, co přijde v květnu. :) 


Poslední únorový den - přípravy na sestřin příjezd vrcholí. 
Postel sestavena, pokoj připraven, narozeninový dárek v podobě letenek do New Yorku už čeká na stole, teď už jen po cestě na letiště dokoupit peřinu (tu jsme nějak zazdili, respektive omylem jsme koupili dvakrát takovou než byla velikost povlečení) :D
Počet snědených cheescaků v Ikea - 1
Počet balónků přeživší cestu na letiště - 3 z 6ti :D 
Bouře nad Atlantou v době přistání - 1
Počet zrušených, odkloněných a zpožděných letů - nespočet
Letadlo, které přistálo na čas - 1
Čí to bylo letadlo? :) - sestřino
Huráá..




Doma se pak dlouho do noci jedlo, pilo a povídalo. 
O to nepříjemnější bylo brzké to ranní vstávání.
Ale co naplat. Ve škole jsme měli závěrečnou hodinu druhého semestru, předávání certifikátů a následně menší dopolední párty. :) 
Sestra se toho chtěla také účastnit, takže jí nezbylo než bez řečí vstát (i když mě se teda taky pekelně nechtělo).
Pobalily jsme nějaké dobroty a vyrazily. 
Bylo to skvělé dopoledne plné zábavy, předaly se certifikáty, ochutnaly jsme jídla z různých koutů světa ,,od mých spolužáků,, a zbytek dne jsme si užily chozením po obchodech. :)








V sobotu jsme pak společně s Tomem vyrazili na dětský československý karneval. :) 
Masky jsme samo sebou neměli, šli jsme jen podpořit děti, ale také dospěláky, kteří tuto akci pořádali. Zakoupili jsme si lístky do tomboly, ve které sice byla jen hromada hraček, ale my stále doufali v hlavní výhru - bochník čerstvého českého chleba. :) 
Zadařilo se. Jedno jediné z našich 15 ti čísel sice vytáhli až mezi posledními, ale jelikož všichni rodiče posílali pro výhry své malé ratolesti a ty si vybíraly hračky, chléb tam zbyl právě na nás. :))

Asi nemá cenu polemizovat nad výherkyní nejlepší masky. 
Na LITTLE POPCORN prostě nikdo neměl. :))





A protože byl karneval asi hodinu jízdy od našeho bydliště, využili jsme pozdního odpoledne, hezkého počasí a místa, kde jsme se právě nacházeli (Kenesaw Mountain) a vyšplhali se na vysoký kopec odkud byl krásný výhled do kraje i na Atlantu. :)



V neděli nás pak čekalo 8 hodin v autě, cesta do New Orleans, 4 zastávky ve 4 různých státech (Georgia, Alabama, Mississippi, Lousiana), ale o tom zase příště. :)


Více na:

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Opět moc zajímavý článek ;) a moc vám to s manželem sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Jestli myslíte tu poslední fotku, tak na té byla ještě sestra.. Její zásadní pravidlo je - nikdy se nefotím a fotky nezveřejňuju, tak jsme jí museli ustřihnout. :D
      Jo, teď koukám, že manžel je na více fotkách.. :)) Nejsou to naše top fotky, to máme určitě hezčí, ale děkujeme moc :))

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Závidím vám. To je můj sen, podívat se do Ameriky. Musím ale ještě hodně šetřit. Chodím do práce a po večerech se snažím trochu přivydělat v online casinu , ale to se mi moc nedaří, pořád jsem více méně na nule, tak si spíš asi vezu ještě nějakou brigádu, abych si na tu Ameriku v dohledné době vydělala.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe